Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jakie według was legendarne karty są najlepsze?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zależy jakiego typu deck grasz, do rush/miracle jest najlepszy Leeroy, do aggro Ragnaros a do control Ysera/Tinkmaster. Najbardziej uniwersalne to Pagle, Thalnos i Cairne.

Opublikowano

Postawiłbym bym na pagle, ysere i ragnarosa. Prawie w każdym decku się owe znajdują, a do finisherów zaliczam leeroya.

tumblr_nrthjyZ6c31u4ug6zo1_500.gif
exMPC Media Team Lider || exMPC Graphic Team || exModerator || exMentor || VIP

• 4 miesiące temu...
Opublikowano

Do każdego decku coś innego ale najbardziej uniwersalni to Leeroy, Thalnos i Cairne.

Leeroy to wręcz genialne dobicie przeciwnika, w większości talii się sprawdza, Thalnos, stwór niby 1:1 ale daje moc zaklęć +1 i dobiera kartę, też sprawdza się niemal wszędzie i Cairn wręcz genialna karta, dostajemy 2x yeti (które samo w sobie jest bardzo mocne) za 6 many. Nawet jeżeli ktoś nam wybije stół jakimś aoe to i tak zostaje nam karta. Sylwana daje nam jeszcze poczucie, że przeciwnikowi często nie opłaca się jej zabijać a dmg zawsze wciśnie.

Kolejne dość dobre ale sytuacyjne legendy to Yesera (jeżeli przeciwnik niema jak ją ubić (ew. ubić nas) lub wyciszyć to ma szansę wygrać nam grę), Ragnaros (darmowe dmg zawsze spoko) czy Alestraza (tak to się piszę?) np. z magiem daje nam killa w 2 tury. Groomasz (od wojownika) przy czymś co go combi to minimum 10dmg, Czarny Rycerz jeżeli często nam się trafiają postacie z prowokacją, genialny np. przeciwko drzewom druida. 

Na arenie jeszcze bardzo potężny jest Wyżer (który jest stosunkowo słaby na rankedach) ponieważ daje nam ciągle stwora z tauntem i jeżeli przeciwnik niema jak go zabić to raczej wygrałeś grę.

Musicie pamiętać, że każda karta może być dobra jeżeli jest jak ją wykorzystać. Te "najlepsze" mają taki status ponieważ się przydają w deckach, które dobrze działają lub są wszechstronne. Lepiej mieć kartę, która się przyda w wielu sytuacjach niż w jednej wyjątkowej. Lord Jaraxxus warlocka niby jest wręcz genialną kartą ale tak naprawdę; jak przegrywasz nic Ci nie daje, jak wygrywasz to tylko sprawia, że robisz to jeszcze lepiej (lepiej mieć kartę, która w obu sytuacjach bd dobra). 

1364561328-U384748.png

sygna by b4rt4z

Opublikowano

Leeroy do decka z charge.
I też moim zdaniem Jarek jest dobry ponieważ gdy lockiem masz mało hp nie masz jak zagrać np 2 hp i 2 karty w tym Jarek rzucasz go przywraca zycie do 15 masz dobry hero power i mozesz wygrac.

Opublikowano

Do każdego decku coś innego ale najbardziej uniwersalni to Leeroy, Thalnos i Cairne.

Leeroy to wręcz genialne dobicie przeciwnika, w większości talii się sprawdza, Thalnos, stwór niby 1:1 ale daje moc zaklęć +1 i dobiera kartę, też sprawdza się niemal wszędzie i Cairn wręcz genialna karta, dostajemy 2x yeti (które samo w sobie jest bardzo mocne) za 6 many. Nawet jeżeli ktoś nam wybije stół jakimś aoe to i tak zostaje nam karta. Sylwana daje nam jeszcze poczucie, że przeciwnikowi często nie opłaca się jej zabijać a dmg zawsze wciśnie.

Kolejne dość dobre ale sytuacyjne legendy to Yesera (jeżeli przeciwnik niema jak ją ubić (ew. ubić nas) lub wyciszyć to ma szansę wygrać nam grę), Ragnaros (darmowe dmg zawsze spoko) czy Alestraza (tak to się piszę?) np. z magiem daje nam killa w 2 tury. Groomasz (od wojownika) przy czymś co go combi to minimum 10dmg.

Z Leeroyem nie mogę się zgodzić, jest dobry, ale w rush deckach, w kontroli się go nie gra, więc nie jest taki uniweslany. Co do Thalnosa zgadzam się jak najbardziej. Ysera, Ragnaros, Alexstrasza tylko do kontrolnych decków (wyjątkiem jest Alexstrasza przy Freeze Mage'u)

Yykfu5r.png

Opublikowano

Leeroy do decka z charge.

I też moim zdaniem Jarek jest dobry ponieważ gdy lockiem masz mało hp nie masz jak zagrać np 2 hp i 2 karty w tym Jarek rzucasz go przywraca zycie do 15 masz dobry hero power i mozesz wygrac.

Odrazu tak przewidywac nie mozna bo przeciwnicy maja rozne karty i taktyki i moga cie latwo zaskoczyc i rozwalic.

"Upadli powstaną"

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Leeroy, Thalnos i Ragnaros. IMO najlepsze legendy, możesz ich wepchnąć do większości decków.

6434527732.png76561198021029824.png

Opublikowano

Leeroy, Thalnos i Ragnaros. IMO najlepsze legendy, możesz ich wepchnąć do większości decków.

Thalnos raczej tak, ale Ragnaros nadaje się tylko do kontroli. Co do Leeroy'a to w aktualnej mecie raczej jest grany tylko w miralce rogue i rush hunterze ew. tempo rogue, w zoo się nie sprawdza, ponieważ jest martwą kartą, która służy do dobicia przeciwnika, a przez całą grę leży na ręce i czeka aż zostanie wyrzucony z ręki przez doomguarda albo soulfire.

Yykfu5r.png

Opublikowano

Thalnos raczej tak, ale Ragnaros nadaje się tylko do kontroli. Co do Leeroy'a to w aktualnej mecie raczej jest grany tylko w miralce rogue i rush hunterze ew. tempo rogue, w zoo się nie sprawdza, ponieważ jest martwą kartą, która służy do dobicia przeciwnika, a przez całą grę leży na ręce i czeka aż zostanie wyrzucony z ręki przez doomguarda albo soulfire.

Masz rację. Ale co do Leeroy'a to zawsze jakieś zastosowanie  :P

6434527732.png76561198021029824.png

Opublikowano

Jak Leeroya się nie gra w kontroli ? A miracle rogue to co ?

Miracle rogue nie jest deckiem kontrolnym. Polega na dobraniu całego decku (a przynajmniej większości) do comba.

Yykfu5r.png

Opublikowano

Miracle rogue nie jest deckiem kontrolnym. Polega na dobraniu całego decku (a przynajmniej większości) do comba.

Swego rodzaju jest kontrolą. Ma removealli (nie wiem jak to się pisze dokładnie xD) i całkiem fajnie działa przed 5 czy 6 turą do puki dobierzemy aukcjonera. Wiem bo mam wygrane 400 gierek miraclem ;)

f8U07UQ.png

Opublikowano

Swego rodzaju jest kontrolą. Ma removealli (nie wiem jak to się pisze dokładnie xD) i całkiem fajnie działa przed 5 czy 6 turą do puki dobierzemy aukcjonera. Wiem bo mam wygrane 400 gierek miraclem ;)

To, że deck ma remove'ale nie znaczy, że jest deckiem kontrolnym, one głównie opierają się na kontroli stołu. Miracle zależy tylko od comba + jeśli będzie miał słabą rękę na początku to bardzo trudno potem wygrać.

Yykfu5r.png

Opublikowano

Głównie zależy tylko od tego czy dociągnie Aukcjoinera do 6 tury

Głównie tak ale pare razy udało mi się wygrać bez aukcjonera. Po prostu leciałem aggro wszystkimi spellami na koniec leeroy z dopałką i gg.

f8U07UQ.png

Opublikowano

Edwin jest dobry szczególnie jak zaczynasz z coinem i w decku masz 2x wispa 2x backstab'a

Edwin jest za bardzo sytuacyjny wdg mnie. Wolałbym grac Healera za 3 many zamiast niego w miracle o ile o nim mówimy :)

f8U07UQ.png

Opublikowano

Edwin jest dobry szczególnie jak zaczynasz z coinem i w decku masz 2x wispa 2x backstab'a

W aktualnej mecie powoli odchodzi się od Edwina. Jest sporo zwolenników oraz przeciwników owej kart. Osobiście nie używam go w moim "Miracle". Wisp jest niegrywalną kartą.

Yykfu5r.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...